Тайландска супа от скариди
Необходими продукти
- • 400 г изчистени и сготвени скариди
- • 1/2 връзка пресен лук
- • 2 стръка пресен чесън
- • 2 скилидки чесън
- • 2-3 с.л. бяло вино
- • 2 бр. моркови
- • 1 връзка магданоз
- • 1 бр. домат
- • 150 мл кокосово мляко
- • фиде
- • 1/2 ч.л. шафран
- • 1/4 индийско орехче
- • 2 с.л. вегета
- • сока на 1/2 лимон
- • черен пипер
Начин на приготвяне
Лукът и двата вида чесън се нарязват и се запържват в мазнина. Добавят се домата, предварително накиснат в гореща вода, обелен и настърган, и виното. След 10 минути се прибавят и половината скариди - предварително смлени в блендер или пасирани. След 5 минути се добавят водата, сотираните и нарязани на тънки шайби моркови и подправките. След 10 минути се добавя фидето. След като се свари се прибавя другата половина от скаридите и нарязаният магданоз. Прави се застройка от кокосовото мляко и лимоновият сок. Добавя се във врящата супа и след около 2-3 минути се сваля от огъня.
Рецептата е добавена от butterfly1881 на 24 Ноември 2008 г.
Още рецепти за:
Супи с морски дарове ⋅ Супи с миди ⋅ Супи със скариди ⋅ Супи с фиде ⋅ Тайландска кухня ⋅ Азиатска кухня
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.