Начало За нас Реклама Контакти

Банани в портокалов сос по тайландски

Снимка за Банани в портокалов сос по тайландски
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Нежният сос с екзотични и карамелени аромати сякаш е създаден за тези любими тропически гости, бананите. Ако държите в хладилника запаси от лайм и джинджифил, лесно и бързо можете да предложите този десерт на неочаквани гости.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 60 г масло
  • 1 с. л. настърган джинджифил
  • 1 ч. л. настъргана портокалова кора
  • 6 банана
  • 60 г захар
  • 4 с. л. сок от лайм
  • 6 с. л. портокалов ликьор
  •  сладолед за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се загрява в тиган, докато се разтопи. Прибавят се джинджифилът, захарта, сокът от лайм и портокаловата кора.

  2. 2.

    Бананите се обелват и се срязват на две по дължина. Поставят се в маслената смес с разрязаната част надолу и се оставят на умерен огън 1-2 мин., докато сосът започне да се сгъстява. Прибавя се портокаловият ликьор. Бананите се поливат със сос и след 1-2 мин. се слагат в затоплени чинии, полети със сгъстения сос и гарнирани с топка сладолед..


Окт. 2009
Още подобни рецепти
Коментари