EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Март – месец на тай-ястията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Март – месец на тай-ястията

mail15:35 | 06.03.2010прегледи 2338 коментарикоментари 2


Мариана Златанова
През март любителите на екзотичната кухня ще могат да опитат тайландски специалитети в 9-те ресторанти веригата Fancy в цялата страна.
На официалното откриване на месеца на Тайландската кухня главните готвачи Живко Иванов и Стоян Сейменски приготвиха на живо PAD THAI – нудли с коктейлни скариди и рибен сос и KHAO OP SAPPAROT – пържен ориз с ананас и пилешко.
Част от тайните, на които се дължи специфичния вкус на тай ястията са умелото съчетаване на свежи, пикантни подправки в комбинация със сладко и солено. Представени бяха също специална селекция храни от различни региони, сред които TOM KHA GAI - пилешка супа с гангалан и лимонена трева и бананов кейк – KHANOM KLUAY.
Обожавам тайландската кухня и съм много щастлив, че превърнахме Fancy в Тайландски ресторант, макар и за месец, сподели Милан Миланов, собственик на ресторантите. Идеята за «Месец на Тайланд» е породена от факта, че в България тази кухня е непозната.
Характерно за Тайланд е превръщането на храната в изкуство чрез специалното внимание към декорацията на храната. Гост на откриването на „Месеца на тайландската кухня” беше Веселина Славчева, един от малкото готвачи, практикуващи food carving - гравиране на плодове и зеленчуци. Тя демонстрира на живо уменията си по обработка на плодове и зеленчуци.


Тагове: ястия, кухня
 
Коментари
 
Емигрант - 08-03-2010 г. 23:32:07

Thai кухнята е вече в БГ, честито! Аз съм по-голям фен на Chinese, но беше крайно време някой да разбие монопола на китайското в София! Добър апетит!

Любомир Любенов - 12-03-2010 г. 19:16:52

Много бих искал да опитам тайландската кухня, но не мога да намеря адреса на ресторант Fancy в София. Някой би ли могъл да ми го посочи? Благодаря предварително!

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg